mandag 9. februar 2015

Besøk av stormen Ole i helga

Denne helga skulle vi på en fotball-foreldre-bli-kjent-fest så vi hadde avtalt med svigers at kidza skulle overnatte der fra lørdag til søndag. Festen skulle holdes i ett båthus i havna ikke langt unna der vi bor. Vi hadde en litt sånn guffen følelse med det været som var meldt, og tenkte at den festen kanskje ikke kom til å bli så hyggelig om vi hadde dratt med tanke på været. Samme følelslen hadde også de andre foreldrene så vi bestemte oss i felleskap for å utsette festen.

Så var planen å dra til byen en tur lørdag for å handle morsdagsgaver til min mamma og svigermor samt bursdagsgave til min yngste søster som ble feiret i går, men på grunn av at sormen var så sterk i kastene så ble Tverlandsbroen like utenfor Bodø stengt. Og vi bor på Tverlandet! Dermed ble det dårlig med bytur på oss. Kidza ble litt skuffa over å ikke kunne dra til besteforeldrene siden det var planen, men slik går det noen ganger. Vi lovet at vi skulle ha det veeeldig koselig hos oss i stedet. Det gjorde vi.
Her har vi bygget lego, strikket, spilt kort og spist god mat.

På kvelden lørdag lagde vi hjemmelaget pizza som vi skulle spise til en film i tv-stua. Vi hadde akkurat fått spist ferdig og sett litt av filmen så gikk strømmen. Minstepia ble litt bekymra, men vi sa vi var litt forberedt på det så vi hadde kjøpt inn ekstra med telys og hadde lommelykter og hodelykter klare. 

Oppvasken ble tatt for hånd, lys ble tent overalt i huset og det var en helt fantastisk ubeskrivelig stillhet. Det var faktisk helt herlig. Utenfor var det totalt mørkt. Etter en stund kunne vi se at strømmen kom tilbake i byen, men her hos oss var vi fri for strøm fra omkring halv ni på kvelden til utpå morgenkvisten. Vi våknet tidlig av at fryseskapet pep da strømmen kom tilbake.

Ja, det er ikke ofte skjer, at været er så grotesk. Hos oss ble vi forhindret matereielle skader og hadde oppi alt en veldig fin opplevelse. 

Søndag var det stille ute, det lavet ned ganske våt snø. Så minstesnuppa og jeg fant ut at vi skulle ta oss en tur i skogen. Vi gikk en god tur og satte oss ned for litt drikke. Hadde tatt med varmt vann, toddy, nudelsuppe og cappuccino. I skogen gikk vi til en gapahuk som vi bruker en del. Der kunne vi sitte under tak og nyte den varme drikken mens snøen lavet ned rundt oss og Shelby hopper og spretter rundt omkring. Plutselig sier minstesnuppa: - mamma, pass på Shelby. Det er en løshund der borte.
Jeg ser bortover og det er slettes ingen hund, men en fantastisk flott og fluffy rev som trasker av gårde. Vi ble litt perplekse begge to og omsider pakket vi sammen sakene våre og minstesnuppa ville vi skulle følge sporene. Så da gjorde vi det. Fulgte sporene ett godt stykke på vei hjem. En god opplevelse for liten og stor.

Bilder fra helga:Ingen kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...