fredag 25. september 2015

Utfordrer du deg selv?

Noe jeg tenker på hver dag er de valgene jeg tar. De valgene jeg tar der og da. Det er fullt av valg, hele tiden og overalt. De fleste av oss har en stor tendens til å ta de trygge gode gamle valgene.. Føles ikke som valg en gang. Vi snubler bare videre i samme spor av gammel vane. Det er rett og slett innebygd i oss. Vi er vanedyr så til de grader. Har vi handlet på en måte tidligere så vet vi gjerne hvordan utfallet blir, det er trygt og godt selv om det kanskje ikke er det beste for oss. Kroppen vår har disse innebygde mekanismene som handler ut fra historikk.

Blir vi bevisstgjort på at måten vi handler på kanskje ikke er det beste for oss. Hvor lett er det da å endre dette mønsteret? Det er rimelig utfordrende. Etter flere år med sykdom og smerter har kroppen min/jeg blitt vant til å unngå å gjøre enkelte ting fordi jeg enten ikke har klart det eller fordi jeg vet at jeg har fått smerter av det, eller det rett og slett bare krever for mye energi.
Nå har jeg fått svar på alle plagene, har fått medisin for det. Fikk medisin for trigeminus nevralgien som jeg gikk på i litt over ett halvt år. Og bank i bordet. Smertene er borte. Det er rimelig fantastisk. Så nå gjelder det å leve. Tørre å satse og gjøre de tingene jeg har lyst til. Slik at det gir meg energi og glede til å gjøre enda mer igjen. For meg handler hver eneste dag nå om utfordringer. Jeg utfordrer meg mange ganger i løpet av dagen. Mange av utfordringene er ikke så store, men til sammen utgjør det likevel mye. Jeg føler mestringsfølelse mange ganger også i løpet av dagen nettopp på grunn av de små utfordringene, fordi jeg klarer dem. Jeg roser meg selv for det og klarer nesten ikke vente med å fortelle det til Jostein når han kommer av jobb. Så får jeg litt ros der også ;)

 Dette bildet er fra forrige helg. Ungene og jeg var på hytta til ei god venninne av meg. De har en helt nydelig hytte. Hun er så flink med interiør og kommer på de mest praktiske løsningene og fine detaljer. Det var virkelig balsam for sjelen å være der. God mat og godt selskap. Synes dette bildet viser så godt hverdagslykke 

Ingen kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...